jun
07
2014

Från idé till Ultra

För två veckor sedan föddes en idé om att jag skulle försöka springa riktigt långt, sedan dess har idén övergått till planering och nu håller den på att bli verklighet. Någon gång i natt bär det av, men det är inte utan att man har en liten klump i magen just nu, det här kan gå hur som helst… Tanken är att någon gång efter midnatt börja springa från Bankeryd, runda Vätterns södra spets och fortsätta norrut på gamla riksettan, förbi Kaxholmen, Ölmstad, Gränna och kanske, kanske jag även når Ödeshög, det skulle vara fantastiskt och i så fall skulle löpturen bli 75km. 75km är långt mer än vad jag tidigare sprungit, men jag har som sagt gått och funderat på denna runda ett tag nu och jag känner mig mogen att prova. Min fru kommer att hämta upp mig någonstans längs vägen i morgon bitti/förmiddag får som sagt se hur långt jag kommer… Vädret ser ut att bli riktigt bra med en 11-12 grader som kallast, det är ju perfekta förutsättningar, jag ser fram emot att uppleva soluppgången och se Vätterns vyer under de tidiga morgontimmarna…

CameraZOOM-20140607110051902

Packning

Här är packlistan: Klädsel

 • 1 Vindjacka
 • 2 T-shirts
 • 1 par långa löpartights
 • 1 par korta löpartights
 • 1 par kompressionsstrumpor
 • 1 par skor

I ryggsäcken

 • 1 Rör pringels
 • 2 Äpplen
 • 2 Bananer
 • 1 Kexchoklad
 • 1 Tabletter (för att blanda till sportdryck)
 • 1 Vätskeblåsa 1,5l
 • 2 Vattenflaskor 0,5l
 • 2 Lindor (om jag skulle stuka foten)
 • 1 toapapper (måste man så måste man…)

Övrigt

 • Vätskebälte 4x 1,5dl
 • Handflaska 0,5l
 • Mobil
 • Plånbok

Hoppas jag är bättre rustad nu än jag var i våras då jag sprang mitt första maraton, men som jag skrev då lär man sig något nytt varje gång man testar sina gränser. Så oavsett hur det går kommer jag ha samlat på mig nya erfarenheter och kunskaper innan natten är över… Nu återstår att att se hur det går, håll tummarna för mig i natt! I morgon bitti kanske jag är en Ultralöpare… 🙂

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Maror / Ultror |

2 Comments »

 • admin skriver:

  Uppdrag slutfört!
  Jag startade kl 00:00 och sprang hela natten till kl 09:00.
  En summering av nattens äventyr kommer, men först skall jag lägga mig o sova ett slag *gäsp*…

 • Eva skriver:

  Verkar som att det gick bra. Det ska bli spännande att läsa om! 🙂

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes