jun
11
2014

Långintervaller

Själv har jag svårt under längre pass att lägga mig på en hög puls, blir liksom rädd att jag inte skall orka hela vägen, (jag vet det är psykologiskt och sitter i mitt huvud) därför väljer jag gärna det bekväma alternativet att springa lite långsammare vilket INTE är bra…

Idag tränade jag med Team Nordic Trail i Jönköping, vi körde långintervaller vilket passade mig bra, för här kunde jag göra just det som jag annars inte ”vågar” nämligen att ta ut mig…

Intervallstegen såg ut som följer: 2, 3, 4, 4, 3, 2 minuters intervaller med en minuts villa mellan varje intervall, förutom mellan 4 min intervallerna då vilade vi i två minuter… Vi sprang runt, runt på en stig som uppskattningsvis var ca 400 meter och när det var vila då stannade man bara där man var, på så viss kunde alla vara med oavsett hur snabb man var, riktigt genialt!

Det finna med denna träning är att här vågade jag gå utanför ”bekvämlighetszoonen” vilket är mitt stora problem annars, man kan ju ge allt för man vet att det bara är för en begränsad tid, dessutom får man draghjälp av alla andra…

 

Vi hade med andra ord ett riktigt kvalitétspass där ute i Öxnehagaskogen! 

 

Nu ser jag fram emot nästa veckas träning, då blir det backträning! 🙂

Om du är sugen att haka på och bli en del av Team Nordic Trail eller åtminstone prova på, kom då till Öxnegården på onsdag kl 18.30

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Team Nordic trail |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes