jun
12
2014

VFF -Vibram Fivefinger

Idag tog jag fram mina Bikila LS

De har stått i garderoben i ett halvår, men kände att det nu var dags att damma av dem, testa dem i ett nytt trail som jag mätt upp till 5K…

 

 

Skaffade dem i höstas men tyvärr bestod min höst mest av skador, diverse vrickningar och ömmande ben. De ömmande benen tror jag delvis hade med dessa skor att göra, fick problem med underbenen och dess muskler. (Dessutom vägde jag betydligt mer då än nu…) Förmodligen var jag alldeles för ivrig att komma igång med dem. Men framför allt berodde höstens skador på att jag ideligen stukade mina fötter (inte med mina Fivefinger utan med mina ”vanliga” skor).

När mina stukade vrister läkte ville jag ha mer dämpade och stödjande skor, därför hamnade min VFF på hyllan och där blev de liggande. Jag har inte riktigt vågat använda dem pga av risken att skada sig igen för det vore katastrof!

 

Salomon S-lab Sens 3 Ultra

I våras investerade jag i ett par Salomon S-lab Sens 3 Ultra som är en väldigt skön och lätt sko, den har jag använt flitigt hela våren, åtminstone utanför asfalten. Dessa skor är aningen mer dämpade än VFF och har lite drop (4 mm) vilket gör dem lite mer skonsamma.

Eftersom jag nu hunnit springa rätt mycket med dessa relativt odämpade skor så tänkte jag att mina vader och övrig underbensmuskulatur borde ha blivit tåligare och starkare, därför blev jag sugen på att testa mina VFF idag…

 

bikila

 I kväll dammade jag av mina VFF Bikila LS

Det blev en tur på 5Km och det gick undan, det är verkligen skönt att springa med Fivefinger, åtminstone så länge underlaget är mjuk. Än så länge vågar jag inte springa längre än 5K, man märker att just vaderna får jobba hårt i dessa skor, är verkligen trött och spänd i vaderna nu efter passet, får nog räkna med träningsverk imon, 🙂 annars mår jag prima!

Tror det är bra att köra något pass då o då med VFF typ som styrketräning eller vad man nu vill kalla det, för man tränar verkligen helt andra muskelgrupper i benen än vid löpning med andra skor……

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Prylar,Trail |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes