jun
30
2014

Inspiration eller självplågeri?

Det är just det som är frågan: -Inspiration eller självplågeri?

Jag sitter här hemma och tycker synd om mig själv, har blivit utsatt för något förkylningsvirus som satt sig i hals och bihålor.

Kände redan i slutet av förra veckan att något kändes fel i kroppen, mina två sista löprundor var sådana där ”passa på att springa nu för du vet inte om du kan springa i morgon” rundor…

 

ostermalma

Östermalma slott

I fredags sprang jag ett lugnt 7km pass tillsammans med frun. Vi spenderade helgen på Östermalma slott, firade bröllopsdag. Nu var vi som sagt inte där för att springa men eftersom löpning är ett gemensamt intresse var bägges våra löparskor givetvis nedpackade.

Jag hade i förväg mätt ut en lagom lång runda i området, det var den rundan vi nu testade. Turen gick på små slingrande landsvägar eller traktorvägar längs böljande landskap. Spåret gick runt Malmsjön och var betydligt mer kuperad än vad det såg ut i Google Maps, dock fanns mycket att titta på så man glömde av att det var jobbigt, andra gången jag sprang spåret tänkte jag flera gånger -Oj är jag redan här…

 

2014-06-27 16.37.32-2

Min 8km runda bestod mest av grusväg som den här…

Dagen efter, alltså på lördagen kände jag mig krasslig, snorig men inte ont i halsen, frun avrådde mig från att springa… Men jag tänkte att detta kanske skulle bli det sista passet på flera dagar om nu förkylningen blir värre, så jag gav mig ut…

Körde rätt hårt och fick upp pulsen bra, kände mig faktiskt pigg under hela turen och orkade med en spurt på slutet. Dock så protesterade kroppen efteråt med trötthet och värk i muskler och leder…

 

ostermalma2

Sista löpturen blev i lätt regn, det var skönt!

På söndag morgon ställde jag klockan på 05.00 tänkte gå upp tidigt och springa i lugn fart, pausa då o då för att ta lite fina löpbilder till bloggen eftersom morgondimman fortfarande ligger över fält och sjöar, men vaknade redan kl 02.00 av att jag kände mig febrig, var helt täppt i näsan och hade tjockt av slem i halsen…

Fick tänkta om så jag raderade tiden jag satt på väckarklockan och försökte somna om, det gick inte. Låg o vred mig i princip hela natten och lyckades då väcka frun som inte heller kunde somna om, jag föreslog att hon kunde ta och springa morgonturen som jag själv tänkt springa så kunde jag följa henne med bil och fota henne, men idén lät bättre i mitt huvud än vad den uppfattades av henne.

Så kom det sig att vi båda satt upp i sängen klockan 05.00 på morgonen och istället kollade på Netflix…

 

10378927_10152514685933147_8795580041553901015_n

Runners World

Idag var jag sjukskriven från jobbet, har suttit och läst Runers World och det är här frågan blir relevant…

 

  • Är det Inspiration eller självplågeri att läsa en löpartidning när man vill men inte kan ge sig ut och springa?

Jag är inte så säker på att jag har svaret…

 

Till råga på allt har jag fått lite nya löparkläder som jag är ivrig att komma ut och testa, men jag måste ta det lugnt i minst två dagar till… 🙁

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Övrigt |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes