jul
06
2014

Tarawera Ultramarathon

logo-rev-web

För ca 1 år sedan satt jag vid datorn, googlade efter Youtubklipp och sökte inspirationsfilmer för löpning. Det var då av en slump jag snubblade över en film från Nya Zeeland, Tarawera Ultramarathon 2013. 

Efter att ha sett detta klipp blev jag hooked på trailrunning, jag tittade på detta lopp säkert 4 ggr i rad, otroligt vilken vacker bana, otroligt vilken härlig stämning bland de tävlande, otroligt vilket lopp!

 

Jag tror det var den kvällen fröet planterades, fröet till plantan ”ultralöpning”.

 

Då när detta skedde var jag relativt överviktig, vägde 100+ Kg och klarade visserligen springa men höll mig på distanser max 15km och fick ta det väldigt lugnt och försiktigt. Att springa en maraton var inte att tänka på, det var bortom min horisont. Min självbild stämde inte med så långa distanser…

 

Här är klippet som inspirerade mig:

Tarawera Ultramarathon 2013

 

Att se världseliten av Ultralöpare tävla i sådana lopp, det är så inspirerande! Intressant också med intervjuerna av de tävlande, man får liksom bilda sig en uppfattning om vilka dom är…

Inställningen hos dessa löpare fick mig att tänka om, de springer för att de vill uppleva saker, de springer för gemenskapen och för att de älskar att springa.

Ja det är ett lopp, men själva tävlingsmomentet kommer i andra hand. Det är ju precis så jag vill springa, jag vill ställa upp i tävlingar, men inte i första hand för att tävla utan för att uppleva!

Jag skulle vilja likna dessa ultralöpare vid snowboardåkare som visserligen också tävlar med varandra, men de blir lika glada vem som än vinner, för de är ett stort kompisgäng…

Från o med denna dag har jag sprungit mer målmedvetet, har sakta men säkert utökat mina distanser, sträckt ut mina tältlinor längre än jag för ett år sedan trodde var möjligt. Jag har en lång väg kvar att löpa, och några kilon kvar att droppa men jag är på banan och jag älskar det!

 

Här är klippet från årets Tarawera Ultramarathon 2014:

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Filmklipp,Maror / Ultror |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes