jul
10
2014

Kvällstur på mossen.

Ebba min fru ville ta en gemensam långtur, gärna 15km. Önskemålet löd: ett nytt ställe, inga backar och ingen asfalt.

Hmm vart skall vi åka då?

Jag satte mig vid datorn och knappade in Endomondo (som är en av 4 sajter där jag registrerar mina rundor…), med ruttverktyget ritade jag upp potentiella löpturer. Letade efter stigar och skogsvägar i Hökensås, Mullsjö, Habo och Bottnaryd, fann många intressanta bansträckningar som jag vill prova i framtiden, dock ingen som var riktigt sådär perfekt för denna kväll.

Så plötsligt gick det upp ett ljus (jo det händer ibland), jag fick jag en klockren idé!

Varför inte utgå ifrån Axamo, springa över rv40 och sedan följa lederna på Dumme mosse? Jag mappade upp leden för att se hur långt det skulle bli. Prick 15km, det här var ju perfekt! Dessutom kan man avsluta kvällen med ett dopp i Axamosjön 🙂

Vi väntade till kl 20, då solen började gå ner, tidigare på dagen var det alldeles för varmt för att springa…

Jag sprang med min 0,5l handflaska och Elisabeth körde vätskebälte. Vi testade en av sportdryckerna som kom med paketet från Wiggle, nämligen Grape, den var en riktig törstsläckare, gott!

Vi tog det lugnt och sprang i ”prattakt” korsade rv40 vid Lomsjön och följde sedan vandringslederna ut på mossen. Det blev många km spångar och de korta partier som inte var spångade där var det trail med betoning på just ”trail” med rötter, stenar och stockar.

Dumme mosse är otroligt vackert, känns lite som att komma till en annan världsdel, tankarna går till Afrikas savann, den här kvällen hade vi dessutom tropisk värme. Tyvärr har jag inte några bilder att bjuda på, i brist på fickor lämnade jag telefonen i bilen…

Elisabeth hade lite problem med att springa på spångarna, hennes nya Fellraiser har SG sula (Soft Ground) de består av cm långa dubbar, dessa dubbar vek och vred sig mot plankorna, hon tyckte det kändes obehagligt, tappade balansen en gång men landade mjukt i träsket… (Hon klarade sig bra, det var inte så blött just där.)

För min del var det ren njutning, sprang i min Salomon Sense Ultra 3, eftersom reglarna sviktar när man kommer löpandes kändes det som att springa på en språngbräda, man fick liksom extra ”fjong” i steget, kände mig viktlös, som om jag svävade fram. Riktigt härligt!

Turen blev nästan exakt 15km och precis enligt plan avslutade vi kvällen med ett dopp och en simtur i Axamo, helt underbart!

 

Nu skall jag ta det lugnt i två dagar, det kommer inte bli lätt, men jag behöver återhämta mig innan lördag. Då skall jag springa Falköping – Hjo, följa pilgrimsleden ca 70km 😛

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löprundor |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes