jul
11
2014

Falköping – Hjo 81km

pilgrimsymb

Semestern är äntligen här!

Förberedelserna inför morgondagens ultrapass (som följer pilgrimsleder mellan Falköping – Hjo 81km) går nu in i sitt slutskede, förutsättningarna verkar blir bra, men samtidigt inser jag att distansen blir betydligt längre än jag någonsin sprungit tidigare, får se om jag fixar detta…

 

tagtavlan2014-07-12

I morgon bitti 08:05 kliver jag på tåget till Falköping.

Tågtavlan är vädigt smidig, finns även som app till mobilen… Räknar med att kliva ombord i Bankeryd kl 08.05 och komma fram till Falköping kl 08.46.

Först skall jag ta mig till S:t Olofs Kyrka i Falköping som ligger väster om staden (blir en liten omväg, jag skall ju sedan åt andra hållet…), hoppas det stämmer att kyrkan är öppen från 07.00?

 

ED44AC92-FFE3-42A3-A8DF-FC149BC1F486

S:t Olofs Kyrka, Falköping

Vid S:t Olofs Kyrka skall jag hämta ut ett pilgrimspass samt få dagens första stämpel. Sedan blir det till att leta sig tillbaka genom staden upp till Mussebergs Kurort där den markerade leden startar…

 

Skärmavbild 2014-07-05 kl. 18.57.44

Tänkt färdplan

Från Falköping springer jag norrut gränslar över Musseberg till Gudhem för att sedan vika av åt öster mot Hjo (81Km). Under dagen skall jag stämpla mitt pass i de kyrkor som ligger utmed vägen…

 

Turen går som följer:

S:t Olofs Kyrka (Falköping) – Gudhem K:a, 12 Km (asfalt, grusväg)

Gudhem K:a – Valtorp K:a, 8km (grusväg, landsväg)

Valtorp K:a – Rearstorp K:a, 7,5 km (grusväg, landsväg)

Rearstorp K:a – Kungslena K:a 6,5 km (grusväg, skogsstig)

Kungslena K:a – Hömb K:a, 8 km (landsväg, grusväg)

Hömb K:a – Fröjered K:a, 10 km (asfalt, grusväg)

Fröjered K:a – Klämmesbo missionshus, 7 km (grusväg, gärdesväg)

Klämmesbo missionshus – Korsgården, 12 km (grusväg)

Korsgården – Norra Fågelås K:a, 5 km (grusväg, skogsstig)

Norra Fågelås – Hjo K:a, 5 km (landsväg)

 

Enligt de ledbeskrivningar jag utgått ifrån blir detta 81km, återstår att se vad avståndet är i verkligheten…

 

vaderkungslena

 

Packning: Vädret ser ut att bli prima, därför springer jag med lätt packning:

Jag satsar på att springa med ryggsäck, min Salomon Agile 12 set …

Färskvatten finns i kyrkorna eller vid kyrkogårdarna, där har jag fått tillåtelse att fylla mina flaskor. Behöver alltså inte ha med flera liter vatten från start, det räcker om jag har dricka för 15km… Packar med två st. 0,5l pet flaskor, som jag sedan fyller längs vägen…

Ryggsäckens vätskeblåsa samt mitt vätskebälte lämnar jag hemma, där sparar jag in ca 2 kg på mina axlar… Dock så packar jag med ett rör med High5 Extreme Zero Electrolyt drink (brustabletter) att smaksätta vattnet med, får bli ”extreme” varianten som dessutom innehåller det livsnödvändiga koffeinet… (Vill inte få kaffeabstinens efter halva dagen.)

Sen måste jag tänka på att fylla på med energi, har inte bestämt mig än, men funderar att ta mig ett par äggmackor, lite choklad och ett Pringles rör…

Vid min förra ultra (då jag sprang en hel natt) lärde jag mig att ombyte till torra kläder verkligen är bra, dock så var det overkill att ha med sig två ombyten, därför tar jag med mig en torr T-shirt,  min vindjacka och möjligen ett par shorts om jag nu startar i långa tights, (har inte riktigt bestämt mig än…)

 

I morgon blir en lång härlig löpardag! 🙂

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Maror / Ultror |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes