jul
30
2014

Älskar Stråkenleden…

Är äntligen hemma igen efter en fantastisk vecka uppe i Kebnekaise.

 

kebtop

Jag och Isak på toppen av Kebnekaise
(Kommer att recensera kebresan senare, se bilden som en ”Preview”…) 😉

De sista dagarna, framför allt hemresan från Kiruna har varit riktigt jobbig! Jag har lidit löparabstinens av högsta grad, tror inte jag skall åka ifrån mina skor igen, fixar inte det…

 

Tre saker jag saknat:

  • Min fru
  • Min dotter
  • Mina löparskor

 

För att råda bot på problemet satte jag väckarn att ringa tidigt, det var inga problem att komma upp, jag och frun gjorde oss snabbt i ordning, sedan åkte vi till Mullsjö för att springa längs Stråkenleden…

Jag älskar verkligen stråkenleden, den är i många avseenden helt fantastisk, framför allt är den rolig att springa, innehåller många tekniska partier med branta nedförs och uppförslut, trappor, broar och spångar men framför allt är naturen helt otrolig!

2 gånger har jag sprungit Stråkenleden i soluppgången, det är en upplevelse jag önskar er alla! Helt magiskt…

 

Stråkenleden består uppskattningsvis av:

  • 90% Trail (stig)
  • 7% Grusväg
  • 3% Asfalt

 

Du finner Stråkenleden väster om Mullsjö, i ”VIP-rondellen” kör mot Nyhem, när du kört över bron till sjön Stråken svänger du höger mot Ryfors Golfklubb, strax innan du kommer fram till Ryfors passerar du mellan två pelare i sten, efter pelarna direkt på höger sida finns en grusplan där du kan parkera, där börjar leden…

Leden är tydligt uppmärkt med lila markeringar på träd och stolpar. Jag har valt att springa medsols för jag har fått för mig att man får ut mer av den tekniska löpningen då, det går givetvis lika bra att springa andra hållet…

 

strakenled

Stråkenleden 7km

Ofta springer vi tillsammans jag och min kära fru Ebba, men idag valde vi att springa i vår egen takt, det betydde att jag kunde dra på lite mer (framför allt i början) än vad jag annars gör, hehe 😉

Ebba gillar att starta lugnt och öka allt eftersom, jag å andra sidan gör ofta misstaget att jag tar ut mig i början och sedan kommer Ebba i kapp mot slutet när jag står o flåsar efter någon uppförsbacke…

Idag kände jag mig allt jämt fräsch hela vägen, riktigt njöt av morgonens löprunda…

 

Som sagt, riktigt skönt att var hemma igen!

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Löprundor,Trail |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes