aug
13
2014

10K på IKHP

Igår testade jag en ny milslinga, tanken från början var att jag och Ebba skulle springa på Hallby, men av en slump fick jag tidigare på dagen se att Lidingöloppet kör seedinglopp där, de skulle utnyttja i princip hela milspåret. Fick därför en idé att vi skulle åka upp och testa en för mig helt ny milslinga, nämligen 10K på IKHP, där har jag inte sprungit förut.

Jag och Ebba åker upp till Huskvarnaberget, parkerar bilen och orienterar oss fram till motionsspåren, vi gör klart för oss att det är gröna markeringar vi skall följa så vi knappar igång klockorna och ger oss iväg…

 

20140812_195845-1

Full av endorfiner efter ett härligt milpass!

Har hört att denna milslinga skall vara extremt tuff så jag vågade inte stå på 100% från start, upplevde att det gick mycket nedför de första km, men mellan 2,5-3,5 km då kom den första längre stigningen, givetvis sjönk mitt tempo när spåret gick uppför, även flåset gick upp men det som kändes underbart idag var att jag återhämtade mig snabbt, så snart det planade ut steg takten och pulsen gick snabbt ner…

Nästa tyngre backe kom vid 4,5-5km den var inte så värst lång, men extremt brant. Fann en teknik att springa lite sicksack upp för de brantaste partierna, på så viss kunde jag hålla igång benen trots att det var brant, även här återhämtade jag mig snabbt…

Mellan 6-7km kom den sista stora stigningen, men trots dessa partier upplevde jag att det fanns gott om tid att återhämta sig mellan stigningarna, banan bestod av långa nedförslut där man kunde få upp farten och jobba ikapp förlorad tid…

 

ikhpprofil

Höjdprofil – milspåret IKHP

Då jag inte visste hur banan skulle te sig sprang jag återhållsamt, ville inte ta ut mig eftersom det ju kunde komma en ”mördarbacke” bakom nästa sväng…

Är ändå mer än nöjd med gårdagens pass, kände att jag återhämtade mig snabbt och det kändes som det gick undan i stora delar av banan…

 

10kmikhp

Milspåret IKHP där rött är de högsta partierna

IKHP-milen är mycket välskött och spåren är fina och tydligt uppmärkta. Dock förstår jag inte varför man gör ett milspår som bara är 9km, för har man bestämt sig för att springa en mil då vill man springa en mil och inte 9K.

Mycket frustrerande att behöva påbörja ett nytt varv, springa 1 km på varv nr två innan klockan piper 10K… (Detta gäller många motionsspår jag sprungit, avståndsmarkeringarna stämmer sällan.) Bättre tycker jag att göra spåren lite för långa, då kan man knäppa av klockan tidigare om man nu inte vill springa längre än tänkt…

 

Som sagt, är full av endorfiner och helt tillfredställd efter gårdagens löprunda! 🙂

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Löprundor |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes