aug
18
2014

Bankeryds Trailmaraton

Jag känner mig privilegierad som får bo på en plats där man inom 15km har minst 4 föreningar som tillhandahåller preparerade löpspår, jag syftar på Habo OK Gränsen, Hallby SOKÖxnegården och IKHP, (finns kanske fler?) samtliga har minst 5/10km spår, Habo har dessutom ett 15km spår.

Därtill kommer ett stort antal vandringsleder som går utmärkt att springa på, exempelvis Södra och Västra Vätterleden, John BauerledenBankerydsleden och många fler…

Tidigare tog jag detta för givet att varje stad hade milspår, men jag har nu förstått att det i vissa städer inte är självklart med längre preparerade löpspår, därför är jag tacksam att få bo utanför Jönköping. 😀

 

banketrailmara

Med gårdagens runda (Bankeryds trailmaraton) passerade jag en för mig GIGANTISK milstolpe, nu har jag sprungit 100 mil i år… 🙂

Men jag behöver faktiskt inte ta bilen 15km till löpspåret, igår drog jag på mig löparskorna hemma och klickade igång klockan vid ytterdörren, en km bort startar nämligen Bankerydsleden 25km som dessutom korsar andra leder och när jag kom hem igen hade jag sprungit 42km nästan enbart skogsstigar och skogsvägar, helt fantastiskt!

 

 bankerydstrailmaraton

Väl hemma döpte jag slingan till ”Bankeryds Trailmaraton
(Färgerna visar höjden över havet, där rött är högt och grönt är lågt.)

 Det var en tuff men skön bana med inslag av Bankerydsleden, Habos gröna 15km spår samt ”labbarundan”. Bankeryds Trailmara bjuder på en stigning av 925 meter (om min klocka visar rätt?).

 

olwnotmix

OLW Nötmix fungerade riktigt bra som energi.
Tog en näve varje mil och sköljde ner med sportdricka som jag hade i vätskebältet, tömde en sådan flaska var 5 km…
Nötterna gav energi och magen blev aldrig risig som den annars kan bli när man försöker äta under ett långpass.

Regnet öste ner, marken var blöt och lerig, bästa förutsättningarna med andra ord för att prova på hur en tuff mara kan kännas…

Jag behövde en tuff utmaning, detta passet ingår nämligen i min uppladdning inför Sälen fjällmaraton som går av stapeln om två veckor. (Dock i år springer jag bara halva distansen…)

I år har jag sprungit 6st maror/ultror så jag får väl kanske kalla mig för maratonlöpare, dock har jag ännu inte hunnit bygga upp någon vidare fart på dessa distanser, men med tanke på gårdagens förutsättningar med regn och rusk, blöta leriga o hala stigar och det faktum att spåret bjöd på 900 höjdmeter och dessutom till 80% bestod av ”trail” så är jag mer än nöjd med min tid på 5h 19min, vilket var en förbättring på 11 minuter.

Nu ser jag fram emot onsdagens intervallträning med TNT och innan veckan är över skall jag försöka klämma in ett 15km pass och ett 21km pass. (troligen fredag och söndag)

Dock nästa vecka blir det vila så när som på onsdagens TNT-pass och sedan lördagen den 30 augusti är det dags för Sälen fjällmaraton!

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Löprundor,Maror / Ultror,Trail |

2 Comments »

 • kaiyra skriver:

  Har inte varit inne på din blogg på lääänge och blir imponerad av ”bytet” av hobby du gjort. Får välkomna dig till Råda Ultra Night som går av stapeln i juni varje år i Lidköping Ankarkrona! 🙂

  Kolla in http://www6.idrottonline.se/LidkopingsVSK-Orientering/Arrangemang/RadaUltraNatt2014/

  • admin skriver:

   Hej Kaiyra, kul att du hittat hit 🙂
   Jo jag har läst om sådana lopp, när jag först hörde om dem var spontana tanken, ”fy vad meningslöst!” Men efter att ha läst lite recensioner från folk som deltagit har min inställning ändrats, kanske skulle anta denna utmaning…
   Vem vet, kanske blir en tur upp till Lidköping nästa sommar? 🙂

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes