sep
04
2014

CREE T6 LED Pannlampa – 1600 Lumen

Hade en helt otrolig dag, tänk dig själv att när löparsuget är som störst (har inte sprungit sedan i lördags…), så har man förhinder att gå på träning med TNT 🙁

Jag kom hem sent men det gjorde inget, jag var bara tvunget att sticka ut en sväng, så jag svidade om till löparkläder och för första gången (denna säsongen) sprang jag med pannlampa.

Jag vill påstå att det är lite mysigt att springa ensam i mörker, de enda vännerna är dina tankar och en ljuskägla som guidar dig på rätt väg…

Med tanke på detta vill jag tipsa om min pannlampa som är en av mina käraste prylar och helt oumbärlig då det kommer till löpning i mörker…

 

T6Cree1600km

CREE T6 LED Pannlampa – 1600 Lumen

 

Lampan är införskaffad från Gadgetbay via Tradera för 374 SEK, den finns till o med att införskaffa billigare på andra ”Traderabutiker”, men det har kommit att bli som så att jag litar på just Gadgetbay så jag har valt att handla där ifrån…

Leveranstiden är ca 2v (skeppas från Kina), dessa 2v känns som en evighet, men den är väntan värd!

Trotts att Cree T6 LED är liten till storleken så lyser den som ett ”as”, känns som man springer runt med en sol i pannan.

Innan jag skaffade lampan då var problemet att bilar inte bländade av när man sprang på trottoaren, vilket fick till följd att mörkerseendet var helt borta då bilen passerat… Med denna lampa är inte det något problem längre. Bara att lysa mot bilen till dess han bländar av, vanligen sker det redan 150-200 meter innan den kommer fram till dig för så stark är lampan, sedan är det viktigt att titta ner eller åt sidan så du inte bländar föraren.

 

Skall dock erkänna att det har hänt att bilar inte bländat av i alla fall och att jag då markerat mitt missnöje genom att lysa in i bilen då den passerar, vilket förmodligen dödat förarens mörkerseende för några sekunder och förhopningsvis bländar han av nästa gång…

 

Tycker lampan har en skön spridning med en liten stark ljuskägla i mitten, den lyser flera hundra meter (och blir så klart större längre bort…), men även spridningsljuset eller slaskljuset som bildar en stor elips runt mittpunkten är tillräckligt stark för att lysa upp din väg…

Som du märker är jag mycket nöjd med lampan och det fina är att den inte är speciellt dyr. Jag har inget avtal med Gadgetbay och får inget för att skriva detta, jag vill helt enkelt oss löpare emellan bara tipsa om en pryl som jag själv är väldigt nöjd med… 🙂

Det finns dock en stor nackdel med lampan: När man vant sig vid ljuset från en T6 diod, då kommer man tycka att alla andra lampor är för klena… 😉

 

Så hur gick då löppasset?

Blandade känslor där, för jag hade siktat högre än jag kom. Fick för mig att ta en asfaltsrunda i högt tempo (har inte sprungit på asfalt på flera månader) jag har en referensrunda i Bankeryd som är 10km, sista jag sprang den, det var tidigt i våras och då sprang jag på personbästa 56:46.

Tänkte att efter all löpning i sommar då borde jag kunna pressa mig ner mot sub40, men med facit i hand var jag inte alls förberedd på ett hårdpass.

De första tre km gick bra, men jag sprang alldeles för snabbt och tog ut mig i andra backen och efter det återhämtade jag mig aldrig. Insåg då att målet var utom räckhåll och funderade på att ge upp vid 5km. Men jag kämpade på efter bästa förmåga och låg hela tiden på gränsen av vad jag klarar av. Fick uppstötningar och var flera gånger nära att behöva lägga mig i diket o spy, men klarade mig från det.

Resultatet blev ändå ett nytt personbästa på milen på 53:04 och en snittakt på 5:19. Känner dock på mig att om jag hade förberett mig mer, inte bara ätit lite soppa tidigare under kvällen så hade jag nog kunnat slipa tiden med några sekunder till…

Får väl ändå vara nöjd med den nya tiden, men grämer mig ändå lite för att jag inte disponerade min energi bättre utan gjorde slut på allt de första km…

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Löprundor,Prylar |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes