okt
13
2014

Ny mark

Idag har jag och Fru Ebba utforskat ny mark, ett fantastisk milspår vid Åsasjön utanför Taberg.

Det började med att Ebba fick höra av en kollega att det fanns ett backigt milspår i Norrahammar. Hmm, undrar just vart dom spåren utgår? Efter lite googling hittade vi spåret vid Åsasjön.

 

milasa

Det gröna milspåret vid Åsasjön

Både jag och Ebba var sugna att utforska ny mark, vi hade pratat om att denna helgen springa på nya stigar, i planerna fanns att åka till Omberg eller Tiveden, men när bitarna i livspusslet inte föll på plats som det var tänkt så blev det en tur på närmare håll.

Ebba föreslog då ”milen” vid Åsasjön och jag var inte sen att tända på idén…

Vi kom upp till Åsabadets parkering på söndagseftermiddagen, klockan visade 14.00. Det var ca 11 grader i luften, lite snålblåst och regnet hängde över oss o bara väntade på att släppa taget.

Vi gick till stugan för att se om det fanns någon karta över bansträckningen tänkte att spåren borde starta där, men vi fann inga spår. Efter att ha frågat inne i stugan så fick vi förklarat för oss att spåren börjar på andra sidan stranden, till höger om parkeringen…

 

asa3

Vacker mossig skog och en mycket vacker löpare 🙂

Vi knäppte igång våra klockor och började springa över gräset till andra sidan, där fanns en stor tydlig karta över de olika bansträckningarna och där fann vi snart milspårets början, spåren var tydligt nästan lite överdrivet väl uppmärkta, det går inte att ta miste på vägen…

Visst fanns det en o annan backe längs milspåret, men tyckte absolut inte att denna bansträckningen var värre än något annat här i södra vätterbyggden…

Dock så var spåret ett av de finaste i södra Vätterbyggden, åtminstone enligt min mening. Inte för den vackra utsiktens skull, för det var inte mycket utsikt i skogen, men det var en fantastisk ”trollskog” att springa i, guldgrön mossa kantade bägge sidor av stigen och bäddade in tallskogen. Leden gick över små bäckar och förbi sjöar o kanaler, avslutningsvis kom man ut till öppnare landskap med ängar och fält.

 

asa2

Bitvis mycket rötter, det gällde att se hur man placerar fötterna. Me like! 😉

Det var genomgående mycket rötter över stigen, det gällde att ha tungan rätt i mun och vara fokuserad, det gick inte att dagdrömma, en sådan dröm hade slutat med en ofrivillig kullerbytta…

 

asa1

Vid 5km kommer ebba ut ur granskogen efter ett längre utförslöp…

Efter 3,3km delar sig 5km och 10km spåret, spåret blir nu lite smalare, men fortfarande mycket väl uppmärkt, skyltningen bestod av spraymarkeringar på träd, skyltar i form av pilar och de klassiska fyrkantiga färgmarkeringarna som sitter på sniskan samt skyltar i textform…

Efter 5,3km kommer banans ända mördarbacke värd sitt namn. En lång och slingrande hyfsat brant backe som om det inte skett tidigare nu lockar fram mjölksyran i benen… Dock när man väl kommer upp så har du ett långt flackt parti där du kan jobba igång musklerna igen.

Jag måste säga att jag fick mersmak av denna led, kommer definitivt springa här igen…

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Löprundor,Trail |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes