mar
30
2016

Trailrunning – Såken runt 17km

Idag hade jag förmånen att stifta bekantskap med en ny led och jag är betagen, blev en helt fantastisk löptur och en härlig naturupplevelse då jag sprang Såken runt!

 Såken runt

Såken runt bjöd på fantastiska miljöer att springa i.

Hittade leden Såken runt när jag googlade efter nya spår och leder att springa, Såken runt är en ”rundled ” vilket innebär att man kommer tillbaka till samma ställe där man startade, det var just detta som gjorde att jag fastnade för leden, det är ju smidigt när man kommer tillbaka till bilen.

Jag valde att starta på den plats som rekommenderades av ledbeskrivningen, nämligen söder om sjön vid samhället Hillared.

 

Såken runt

Otroligt vacker skog, man bara njuter och ler inombords när man springer här… 🙂

Leden är otroligt kuperad, det gick uppför eller nedför mest hela tiden, de flesta backarna var korta till medellånga, men leden bjöd även på några riktiga mördarbackar, gemensamt  för backarna är att de är branta, belöningen för varje pulshöjning fick man på andra sidan krönet då det ofta bjöds på härliga utförslöpor…

Naturen runt sjön är otroligt vacker och fridfull, stigarna är riktigt tekniska med stenar och rötter som avlöser varandra. Emellanåt kommer man ut på grusvägar och kan sträcka ut steget en aning, annars på de härliga stigarna gäller det att hela tiden planera fotisättningen.

 

Såken runtSå ser ledmarkeringen ut och skyltarna sitter tätt, dessutom en punkt som visar på kartan vart man befinner sig. Bilden hämtad från ”Vandra i Sjuhärad”…

Leden är fantastiskt bra uppmärkt med pilar och kartor som beskriver vart runt sjön man befinner sig. Jag kom till ett par kalhyggen, här var det svårt att följa någon led eftersom den var sönderkörd av skogsmaskiner, på dessa ställen hade man mycket föredömligt satt upp snitslar att följa…

 

Såken runt

Hala spänger…

Det enda minuset jag kan ge leden gäller de många spänger man skulle över, de är snorhala, det har bildats en algbeläggning på spängerna som gör att när de blir blöta då glider man i princip av reglarna i sidled, det räcker att reglarna lutar några millimeter så börjar man glida… Jag vågade inte springa här utan fick gå och hålla mig i träd och grenar för att inte glida av. Tror att hönsnät på spängerna skulle göra susen…

 

Såken runt

Om du vill få ut max av denna vackra led, ja då bör du även tillåta dig att stanna upp några gånger och njuta av nuet och bara vara dig själv för en stund… 😉

Jag vill varmt rekommendera leden till dig som gillar äventyrlig löpning, det tog mig ca 2h att ta mig runt, men då blev det ett antal fotostopp längs vägen…

Om några veckor när det precis börjar grönska då är det nog fantastiskt vackert här!

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Äventyr,Löpning,Löprundor,Trail |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes