jan
30
2017

Underbar lördagsrunda

I helgen sprang jag en underbar lördagsrunda i Hökensås! Tänk dig tunn dimma som ligger i skikt över myrar och sjöar. Tänk dig gles tallskog och underbart grön mossa. Tänk dig en klar sol som är på väg upp. Tänk dig frostklädda grenar och grässtrån. Tänk dig isklädda sjöar. Tänk dig ”all inclusive” i löparskor. Ungefär så kändes det!

 

FALK – 1855

Jag parkerade vid Falks grav som ligger några km nordväst om Fagerhult. En enslig gravplats mitt i skogen där en rånare (Johan Falk) begravdes för en massa år sedan och vars grav enligt sägen alltid kantas av färska blommor. Nog fanns det blommor vid graven, men de var snarare djupfrysta än färska…

 

Mysiga skogsvägar

Från Falks grav sprang jag västerut på små skogsvägar i lätt kuperad terräng ca 4km. Det var fortfarande morgon, luften var kall och klar, det kändes ljuvligt! Solljuset strilade ner mellan kala trädstammar och skapade ett magiskt ljus.

 

Med Gococo Compression Wool behövde jag inte frysa om fötterna.

Snart kom jag fram till västra vätterleden som jag följde i nordlig riktning, ca 5 km, vägen passerade små isklädda sjöar och frusna mossar otroligt vackert, blev tvungen att stanna några gånger för att fotografera.

 

Isbeklädda sjöar

Efter 10 km vände jag tillbaka mot Falks grav, nu sprang jag söderut och fick solen i ögonen. Valde andra skogsvägar än jag sprungit på tidigare och snart konstaterade jag att Hökensås måsta jag snart återvända till!

 

En härlig morgon i löparskor

Hökensås är ett naturområde som ligger utmed Vätterns västra strand och sträcker sig ca 50km från Habo i söder till Hjo i norr. Ett finmaskigt nätverk av skogsvägar, stigar och leder gör att man lätt kan förflytta sig i området, men det är också lätt att springa vilse, bara ett fåtal vägar och ännu färre stigar är med i google maps. Ett tips är att rita upp ett spår i datorn och tanka över till sportklockan, sen är det bara att följa linjen och du behöver inte fundera när du kommer till ett vägskäl…

 

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
Written by Trailfinnaren in: Löpning,Löprundor |

Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

 

Design: TheBuckmaker.com WordPress Themes